Tuesday 28 September 2010

Une recette de gateau au chocolat



Ingredients
200g dark chocolate
200g butter
200g grounded almonds
200g caster sugar
80g flour
5 eggs


Method
1. Gently dissolve the chocolate in a bit of coffee. When the chocolate is smooth, add to the butter. Cut into small cubes and stir to obtain a perfect, consistent mixture.
2. In a mixing bowl, cream the egg yolks with the sugar. Incorporate the chocolate and melted butter then add the flour and the almonds while mixing vigorously.
3. Finally, incorporate delicately beaten egg whites.
4. Now pour the paste into a rectangular or round mould and cook for approximately for 35 to 45 minutes in an average oven without pre-heating. Take care that the heart of the cake gives a "Browny" effect.
5. I highly advise that you taste this delicious dessert with custard of "îles flottantes" (floating islands).


Ingrédients
200
g
chocolat noir
200
g
beurre
200
g
poudre d'amandes
200
g
sucre en poudre
80
g
farine
5
oeufs
Fiche technique

1. Faire fondre tout doucement le chocolat dans un petit peu de café. Lorsque le chocolat est bien lisse, ajouter le beurre coupé en petits cubes et remuer pour obtenir un mélange parfaitement homogène.
2. Dans un saladier, faire mousser les jaunes d'oeufs avec le sucre. Incorporer le chocolat et le beurre fondus puis ajouter la farine, les amandes en mélangeant vigoureusement.
3. Enfin, incorporer délicatement les blancs d'oeufs battus en neige.
4. Verser ensuite la pâte dans un moule rectangulaire ou rond et faire cuire environ 35 à 45 minutes à four moyen sans préchauffage. Veiller à ce que le coeur du gâteau reste fondant pour donner un effet Browny .
5. Je conseille vivement de déguster ce délicieux dessert accompagné d'une crème anglaise ou d'îles flottantes...
(le web s'appelle:
http://www.centrerecettes.com)

1 comment:

  1. The French version didn't post properly. Can you try it again?

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